2012. október 5., péntek

Power Track Power protein tapasztalatok

nagyon sokat szidalmazott termékcsaládról van szó, talán csak azért, mert olcsó. Igaz, ezzel összefügg, hogy azért olcsó, mert javarészt szója. De ettől még nem rossz- szerintem.

Állítólag azért nem rossz, mert bár nem igazán vagyok meggyőződve róla, hogy helytálló-e a hiszti körülötte, nincs benne aszpartám. Ami sokak szerint jó. Szerintem meg minden ratyi édesítőszernek határozottan kiérezhető mellékíze van, és mindegyik laborban előállított májkárosító szar, szóval igazából nem tudom, mi a probléma körülötte. A cukor se jó, de az édesítőszer rosszabb. Ennek ellenére kompromisszumot kell kötnünk céljaink érdekében, és ebbe talán ez is belefér. Annyi gond van vele, hogy a használt édesítőszerek (szukralóz, aceszulfám-k) hő hatására bomlanak és szúrós ízük lesz vagy semmilyen, tehát sütikbe gyakran kell egyéb édesítőszer melléjük, vagy nagyon sok aromás fűszer, mint narancshéj, fahéj, kakaó.

Szokás továbbá az ízét piszkálni, valamint a "lisztes", "pudingos" állagát, és hogy büdös. Nos ez mind a szója miatt van. De pontosan ezért lehet vele nagyon jól sütni! Pont ezért jó szálkásításra, mert telít, és jobb az aminosavprofilja fogyáshoz! Pont ezért lehet belőle egy "pudingot" keverni, ha az emberre rájön az édességezhetnék! és pont ezért ilyen olcsó. És ezért van benne az a 5 gr élelmi rost per adag, ami segít hogy a húsokkal telítődött megrekedt emésztőrendszer is ki tudjon termelni magából valamit reggelente. Ami ugye nem mellékes!

Az ízét illetően, én mindegyiket meg tudtam rafkózni úgy, hogy tényleg finom legyen. Először is, minden egykilós dobozhoz rögtön teszek minimum 10 deka natúr tejsavófehérjét (bioboltokban kapható), ettől sokkal de sokkal kevésbé lesz pudingos (már ilyen kevéstől is! a tejsavó nagyon hígít!), kevésbé lesz geil édes, és mellé lehet csapni még egy-egy ízlés szerinti adag: őrölt bourbon vaníliát, kakaóport, fahéjat, citromhéjport. Sokkal természetesebb íze lesz és levésbé tűnik majd édesnek, valamint nagyon sokat javít rajtuk. A kakaóson meg a vaníliáson mindenképpen.
Az ízekről, berhelés nélkül:
- fahéjas kellemes, sűrű mint a rosseb, és atomédes, de ettől még talán az egyik legkevésbé "büdös", bár mások elmondása szerint könnyű megunni.
- a csokis inkább kakaós, és az ugyancsak édes nsequickre hajaz, enyhe kis rumos mellékízzel, kábé olyan mint a bolti tejszínhabos csokipuding. tejsavóval és kakaóval feljavítva viszont semmi panasz nem lehet rá, egyenesen finom lesz, sőt, élvezhető!
- a vaníliás egyáltalán nem vaníliás, inkább sütitésztaízű, vagy cukrostojássárgája-ízű. Önmagában ez tényleg nem valami jó, és szójabüdös is, ellenben sütésre tökéletes!
- citromos: É__É_É_É_É_É_ÉDESSSSSSS. a citromosnak nem savanykásnak kellene lenni? a túróval együtt? lévén hogy citromos-túrós, elvileg? ÉDES. szörnyű. ezzel szemben valódi túróval kikeverve krémnek kifejezetten jó, meg joghurtba is. tejsavóval turbózva is jó. Sütni is klassz vele. (most a második csomagnál belegondolva ez nem is annyira édes, mint ízetlen- lévén hogy a savanyúságot hiányoltam belőle, előbb éreztem édesnek, de azóta úgy érzem inkább... olyan semmilyen)
- erdeis: köptető. édes köptető. joghurttal, túróval ez se olyan szar, meg van pár műanyag joghurt meg gumicukorka meg ilyen ipari cukros vacakok amiket gyerekekbe tömnek hogy dagadtak és hiperaktívak legyenek, na, ez olyan. ilyeneken nevelkedett generációnak nyilván nem lesz semmi baja vele, szerintem egyáltalán nem "gyümölcsös" ízhatása van, inkább tényleg az az aromás cucc. Aki szereti a danone joghurtnak csúfolt keményítős tejpacsálmányait, annak ez ízleni fog. vagy aki szereti a meggyes köptetőt. valami perverz ízlésficam folytán szerintem még mindig nem olyan rossz, mint amilyen lehetne. tejsavó hígít rajta. nem ront.
- eper: elrontott szójalisztes joghurt. elég rossz. tényleg.
- banán: ezt mertem utoljára megkóstolni mert nagyon sok rosszat olvastam róla, pláne, az ilyen műizekhez eléggé óvatosan kell hozzányúlni. Ehhez képest azt mondom, ez az egyik legjobb, komolyan. Ketogén diétában iszom most, és basszus, ölni tudnék néha egy szénhidrátmentes banánért- vagy gyakorlatilag bármiért, ami csak emlékeztet rá. Valószínűleg ezért esik ennyire jól.

összességében: szerintem a csokis és a fahéjas a legélvezhetőbb legtöbbeknek, de a top3-ba tartozik nálam most a banán is. Ezentúl alap, hogy lesz itthon mindhárom ízben.

összességében, én azt mondom, még azzal a párszáz forinttal együtt is, amit a turbózásra költ az ember, nagyon jó cuccról van szó. Mert: remekül lehet vele sütni! alapvetően szerintem ezért. És ha meg inni akarja az ember, akkor is fel lehet javítani, hogy jó legyen. és így, hogy kétélű fegyver, tényleg igazán megéri. Persze, az erőszakos, sőt, néha öklendeztető szójaíz sok esetben kellemetlen. Meg kell szokni, nem kell szagolni, gyorsan kell benyelni, vagy egyszerűen vegyen az ember kakaósat, azt lehet a legjobbra javítani. Esetleg igya az ember passzoló ízű gyümölcsteával.
Különben is, edzés utánra a tejsavó való, az úgyis finomabb.

És a sok szép ezüstszínű ballonba meg rakhat az ember zabpelyhet, rizst, meg lisztet később. Vagy legót. Vagy kínai szókártyákat, vagy almalevet. Mittomén.

EDIT: tipp a csokishoz. lévén, hogy az a leginkább fogyasztható íz,, és sütni is nagyon jó vele, azt érdemes megvenni és variálni. holland kakaót és tejsavót hozzátenni minimum. Továbbá narancsos, epres boleróval igen kellemes ízeket lehet kikeverni, vagy pár csepp vaníliaaroma is kiváló hozzá.

TOVÁBBÁ TIPP, hogy szerintem a magyarországi tápkiegek közül ez a termék a legmegfelelőbb a T-nation velocity dietjéhez (magyarul "gyorsdiéta"), mivel megfelelő mennyiségű rostot és lassú felszívódású fehérjét tartalmaz. Egy-egy teáskanál kókuszzsírral vagy mogyoróvajjal kiegészítve tökéletes és egészséges választás a velocityhez.

1 megjegyzés:

  1. nagyon hasznos írás, segített a döntésben a vásárláskor. köszi :)

    VálaszTörlés