2012. október 11., csütörtök

Magszelet

Afféle termékteszt következik.

Az ugye, aki külföldi fitneszblogokon járatos, nem győz csodálkozni, hogy "odaát" egy egyszerű boltban mennyiféle választási lehetősége van még annak is, aki esetleg nem csak cukrot meg zsírt akar zabálni különböző formában. Hát itt nincs.
Cukor van.

még a müzliszeletek és hasonló diétamániások kedvencei is mind-mind CUKORBÓL vannak. És csodálkozik, hogy aki joghurttal, müzliszelettel meg zabkeksszel kínozza magát egész nap, nem fogy.

Szóval a kínálat- enyhén szólva- sekélyes. még a speckó fehérjeszeletek is sajnos mind cukrosak. Sajnos.
Azonban találtam valamit, amit "magszelet" néven forgalmaz az importőr.
Ez a müzliszeletszerű cucc 46%-ban magokból áll. Amik, mint tudjuk, jók nekünk, mert lassú CH, sok rost, sok fehérje, kedvező zsírok. Van belőle csokitalpas és joghurttalpas is. Én a joghurtosat javasolnám, de nem értem, mi ez a mindenremuszájvalamimázattenni, deminimumcsokit.
Tökjó lenne nélküle is, kalória és ch meg a fele lenne. rosseb törje fel ezt a cukorfüggőséget, na de mindegy.
Szóval magok, földimogyoró, mandula, pisztácia, mogyoró. rizspehely, ami nyilván térfogatnövelő. az említett bevonat, pici lekvárszerű zselékockák, továbbá a ragacs, ami összefogja.
Ebből áll.
És annak ellenére, hogy elég sok cukor van benne, szerintem tök kedvező kaja. Tömegeléskor különösen.
Kiszámoltam: egy szelet 35 gramm, így kb 170 kcal, 5 gr fehérje, 11 gr ch, amiből kb 2 rost, és 11 zsír-oké ez kicsit sok. De ha valamit nagyon be kell kapni a városban mászkálva, tekintve hogy csak rosszabb verzió akad, sztem kifejezetten jó. Délelőtt legalábbis, délután már meggondolnám. Vagy edzés után a turmix mellé egy kis nasinak is befér azért.

Szóval azon gondolkodtam, hogy ezt a majdnem jó kaját valahogy háziasítani kellene.
Venni diákcsemegét, kiválogatni azokat a hülye mazsolákat belőle, megküldeni egy kis zabpehellyel vagy bioboltos natúr puffasztott akármivel, meg valami ragasztóval. Talán cukormentes, házi, kátrányosra főzött szilvalekvár jó lenne? vagy hogy még durvábbak legyünk, valami tojásfehérjés-proteinporos kiszárítós kötőanyag? Ki fogom próbálni jövő héten!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése