2013. február 27., szerda

Amerikai sajttorta (keto/low carb)

AZ amerikai sajttorta, kekszes-vajas alappal, sűrű, tapadós philadelphia-krémmel és vastagon eperlekvárral nem a legdiétásabb desszert, de ajj, olyan *rva finom, hogy aki egyszer eszik belőle, egy életre a rabja marad...
Szerencsére szinte csorbulás nélkül elkészíthető diétás verzióban is!

SAJTTORTA



- 1 bögre lenmagliszt
- 1/2 bögre őrölt mandula
- 80 gr vaj
- édesítőszer ízlés szerint (anélkül is kellemes)
- kis fahéj

- fél kg. sovány natúr krémtúró (!!! NEM a göröngyös fajta túró!!!) vagy lecsepegtetett sovány tejföl vagy philly light
- 3 tojássárgája
- 1-2 adag vaníliás/csokis/epres/akármilyen tejsavófehérje vagy 1 ek. kakaópor+ édesítőszer, vagy vaníliás cukor, vagy egyéb ízesítő-édesítő kombó, tessék használni a fantáziát
- 0,5 dl tejszín

Az olvasztott vajat összekevertem a maglisztekkel és a fahéjjal, és a masszát egy piteformába nyomkodtam. A túrót, tejszínt, tojásokat, kakaót és édesítőt (/egyebet) habverővel összevertem, és a pitealjba töltöttem. Közepes lángon fél órát sült, míg a massza "megkötött".

Ha valaki vaníliás töltelékkel készíti, ahhoz a legjobban az eperlekvár illik, de diéta szempontjából a friss eperszeletek vagy a passzírozott, cukrozatlan eperpüré, amit javasolnék hozzá.
A lenmagos alaptól pedig ne féljen senki, kellemes mandulás-diós íze lesz, enyhén morzsás, szinte teljesen olyan, mint a grahamkekszes verzió, csak éppen a sok fölösleges CH és cukor nélkül.

12 szelet esetén, milkland natúr sovány krémtúróval, steviával és kakaóporral készítve:
175 kcal 3 gr aktív ch 3 gr rost 9 gr fehérje 14 gr zsír / szelet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése