2013. január 27., vasárnap

FUTÁS, JÖNNEK A ZOMBIK!

Ki képzelte el gyerekkorában a szmáítógépes játékok jövőjét aképpen, hogy az agyunkba sugárzott képek szinte valósággá válnak, és egy teremben vagy egy futópadon, talán speciális érzékelős ruhában valóban nekünk kell majd futni, lőni, vagdalkozni és verekedni, s így a kalandozó életmód nem csak virtuálisan lesz a miénk, hanem fizikumunk is köszönetet mond majd a varázslatos tájakon tett harcos kirándulásainkért?

Nos én igen. És aki ugyancsak igen, azoknak nagyon jó hírem van.
Mert a Zombies, run! androidos (vagy iphoneos) játék majdnem ezt az élményt nyújtja.

http://cdni.wired.co.uk/620x413/w_z/Zombies_1.jpg
Bedugjuk a füllhallgatónkat, és egy rádióadás tájékoztat minket arról, hogy egy poszt-apokaliptikus világban járunk, ahol zombik vették át az uralmat, s az egészséges emberek kis falvakban húzzák meg magukat, a szükséges ellátmányt pedig speciálisan beszerzőkörutakra képzett "futók" szedegetik össze, ahonnan csak tudják. Mi is ilyen futót játszunk, és célunk, hogy minél több vizet, élelmet, elemet és ruhadarabot szerezzük be kis menedékünk, Abel falu számára.
Futásainkat GPS-vevő kíséri, naplózva utunkat és sebességünket, és alkalomadtán az izgalom fokozására, ki hinné, de még zombikba is botlunk. Hörgő hangjuk a hátunk mögött öntudatlanul is sprintre késztet még az ötödik kilométer táján is, hiszen ha utolérnek, minden addig összegyűjtött apróságunk elvész, és falunkat nem tudjuk továbbfejleszteni.

Fantasztikus élmény alkonyattájt a város szélén a futópályán végigzúzni teljes hittel abban, hogy zombik üldöznek minket- és akár hiszitek, akár nem, rendkívül magába szippant a játék. Utólag nevet magán az ember, az lehet- de az a hatalmas szívdobbanás és adrenalinlöket, ami az első "hgrahhehhhhherrrrrrrrrrrrrrrrrh" hangra végigcikázik rajtunk, és mint a puskalövés, iramodunk a sötétségbe- leírhatatlan.

A játék készítői rájöttek persze, hogy ilyesmi motivációra nem feltétlenül a jól képzett futóknak van szükségük, hanem inkább kezdőknek, így kiadtak egy nyolchetes tréningprogramot is, mellyel feledzhetjük magunkat 5 km lefutására, s így az alapjáték kényelmes tempójú végigjátszására is.

Egyetlen szépséghibája a játéknak, hogy az alap 1600, az 5km tréning pedig 1000 forint körül jár az android marketen, de gyakran akciózzák, így 600 és 250 ftért is hozzájuk lehet jutni.

Mindenképpen érdemes beruházni rá, a játékélmény egyedülálló, és ilyen motiváció a futásra nincs még egy!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése