2012. december 17., hétfő

Fehérjéből forró csoki?

Biztos sokak fejében megfordult már, hogy készíteni kéne a (tejsavó)fehérjéből valami finom, sűrű, laktató meleg itókát, főleg így téli hidegben. Elvégre az a forró csoki nem muszáj, hogy csak cukor meg zsír legyen... lelkesen rá is borítottuk a forró vizet a porra, és lett egy adag... forró... összecsimbókosodott, undorító, kesernyés ízű pacsmag. Többször nem próbálta senki.

http://images3.wikia.nocookie.net/__cb20100828232351/clubpenguin/images/c/c6/Hot_Chocolate_Pin.PNG


Erre a problémára itt a megoldás:) Készíthetünk forró csokit, karamellás italt, de akár még vaníliás kávét is, ha a megfelelő fehérjeport egy kevés hideg vízzel keverjük pasztává, majd apránként, és folyamatosan simára keverve adjuk hozzá a kb 1,5-2 dl forralt vizet.

Napok óta így iszom a kávémat, hol karamellás, hol vaníliás tejsavóval, és nagyon jó, tízórainak is kiváló, melegen még kellemesebben laktat a tejsavó mint amúgy, és a kávézás, a nyugis kakaózás élménye is megvan.
Narancsos-csokis, csokismentás, csokis-kókuszos, csokis-marcipános fehérjéket felsorakoztatva a teljes téli forrócsokirepertoárt felállíthatjuk, lelkiismeret-furdalás nélkül!

Egészségetekre!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése