2012. szeptember 30., vasárnap

Protein Pumpkin Pie

Dear Visitor, considering that recipes of a protein pie crust or any protein pie is quite rare on the Internet, you can also find the detailed recipe in English below, at the bottom of this post.

Hát ez atom lett.
Nagyon bíztam benne, hogy sikerülni fog ez- az amcsi sütőtökös pite nekem bizony a szívem csücske. Az egyik. Normál receptet bizonyára mindenki talál, ez most egy lowcarbosított. bocsi.

SÜTŐTÖKÖS PITE
- 5 tojás, L-es: 2 egész + egy fehérje, és 2 egész + egy sárgája.
- 75 gr vaníliás power protein
- 50 gr darált mandula
- 2 nagy ek. lenmagliszt

- 2 bögre (kb egy kétkilós tök fele, megsütve) sülttök-hús
- 25 gr fahéjas/ vaníliás power protein egy deci vízzel, vagy fél bögre sűrített tej
- szegfűszeg, szerecsendió, fahéj, vagy csak simán mézeskalácsfűszer

Az extra fehérjés tojásokkal, a vaníliás fehérjeporral és a maglisztekkel tésztát gyúrtam. Elég könnyen ment, ragadós is csak egy picit volt, de ezen segített még egy kis mandula. Befóliáztam és hűtőbe tettem, míg a tökömmel játszottam :D

Kb. két bögrényi sülttök-húst kikapartam és hagytam kihűlni. Kikevertem egy kis vízzel, a fahéjas porral és a mézeskalácsfűszerrel, valamint az extrasárgás tojásokkal.

A tésztát két fólia közt vékonyra nyújtottam és enyhén olajos piteformába nyomkodtam. Beleöntöttem a tölteléket, és kb. közepes vagy picit erősebb lángon fél órát sütöttem. Míg a közepe már nem lötyög.
Az új joghurtos medve sajttal valami isteni, melegen!
Sőt, ez a pitealj még más pitékhez is nagyon jó lesz... mmmm... piteeee....

12 szelet, darabja:    95 kcal    5 gr ch    5 gr zsír   11 gr fehérje    3gr rost


PROTEIN PUMPKIN PIE

 The perfect autumn treat in a low carb, high protein version!

- 5 eggs: 2 whole+ 1 white, 2 whole + 1 yolk
- 75 gr (3 scoops) vanilla soy, pea or hemp protein powder (or mixed powder consisting mainly of soy, this won't work with whey!)
- 50 gr almond meal
-  2 tbsp. flaxseed meal
- 2 cups baked pumpkin flesh
- 1 scoop vanilla/cinnamon protein powder in half cup of water, OR half cup condensed milk
- pumpkin spices to your taste
- bit of oil

Divide eggs. Combine 2 whole with 1 white, and begin to mix in the vanilla powder, almond meal and flax meal. Knead together to make a smooth dough. If too dry, add a little bit of almond butter or a tiny bit of water, if too wet, add almond meal. Wrap in cling foil and refridgerate.

Carve out the flesh of baked pumpkins and measure out 2 cups. When cool enough to handle (and not set the eggs) mix with the protein or condensed milk and 2 whole eggs+ 1 yolk.

Roll out the crust and press in a lightly oiled pie pan. Pour in filling. Bake at medium-high for about 30 minutes.

perfect low carb crust!!!

Enjoy warm, with a bit of cream cheese or cream. yum:3

12 slices, Per Serving:    95 kcal    5 gr carbs    5 gr fat    11 gr protein    3gr fibre

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése