2012. augusztus 28., kedd

Egy "tökolyan, mint az igazi" kenyér

Bevallom, elég erős kétségeim voltak ezzel a kenyérrel kapcsolatban, mert ugye csináltam már szejtánt, és gondoltam hogy ebből csak egy nagy, szottyos buci szejtán lesz... aztán mégse! :O hoppá!

(ja, és megintcsak bocsi a lowcarb receptért, lehet már uncsi vagyok :( )

FEHÉRJEKENYÉR


- 1 csésze búzasikér
- 1/2 csésze zabpehelyliszt
- 1/2 csésze szójafehérje
- 1 tk. só
- 1 ek. olívaolaj
- fél kocka élesztő
- 2 tojás
- 1 csésze víz

Az élesztőt felfuttattam a langyos vízben, majd belekevertem a tojásokat és az olajat is. A száraz hozzávalókat is összekevertem majd beleborítottam a nedveset, és összegyúrtam. Dagasztani nemigen kell, lévén hogy az egész glutén, de álljon azért össze egy bucivá... Egy órát kelesztettem, majd enyhén kinyomtam belőle a levegőt (átgyúrni nemigen lehet), és 20 perc múlva forró sütőben 20-25 percet sült.

Egészen meglepődtem! Finom (na jó, ha valaki a szója ízére érzékeny, az ki fogja érezni, de szerintem néhány bolti kenyér ízét nézve, nem jogos a panasz), puha héjú, lyukacsos, illatos kenyér lett. Igaz, hogy kicsit rugósabb, mint a bolti, na de ha valaki evett már igazán jó kenyeret, azt ez se fogja meglepni.
Nem morzsálódik, langyosan is szép, vékony szeletet lehet vágni, pirítani is lehet.
Fantasztikus :O
Az EGÉSZ kenyér tartalmaz 67 gramm szénhidrátot összesen, ráadásul mind lassú felszívódású, úgyhogy ez egy epic win. És feltehetőleg nem pénzeltünk hozzá egy zsíron megmilliomosodott önjelölt egészségtudóst sem. Ójee.

EREDETI RECEPT

2 megjegyzés: