2012. augusztus 28., kedd

Banános palacsinta (lisztmentes, high-protein, low-carb)

Tegnap megszállt a palacsintavágy. Az amerikai. A magyar-francia vékony crepe-et, palacsintát nem annyira szeretem. De főleg a magyart. Csak az olajat érzem rajta meg a lekvárt. akkor meg minek a tészta?
Na de ebben, ebben a tészta a lényeg. a lágy, habos-babos párnás, könnyű, vaníliás, édes tészta. És meg kell hagyni, ez a "diétás" verzió sem marad el haverja mellett.

BANÁNOS PALACSINTA


- 1 banán
- 2 adag vaníliás fehérje (50 gr) (DM-es, vaníliás, aminek turmixként nincs valami jó íze, de sütibe tökéletes!)
- 3 tojás
- kis (szója)tej

A banánt megpucoltam, villával összetörtem. Eztán kikevertem a feltört tojásokkal és a fehérjeporral, majd egy kis (kb fél dl) tejjel hígítottam olyan tejfölsűrűre a tésztát.
Enyhén kitörölgettem olajjal egy serpenyőt (egy:D vicces:D mintha nem csak egy lenne:D) és dvd méretű palacsintákat sütöttem. Akkor érdemes fordítani, mikor a teteje már mintha kicsit szilárdnak látszana.
Eperrel, sziruppal, nutellával, egyéb bűnös és bűntelen adalékkal fogyasztandó :) kétszemélyes adag, 6 paller.
Vagy amcsipalcsi, hogy borzoljam a kedélyeket:D

247 kcal 14 gr CH 8 gr zsír 31 gr fehérje 1 gr rost (PER FŐ!!!)

10 megjegyzés:

  1. Ezen meghaltam: "Enyhén kitörölgettem olajjal egy serpenyőt (egy:D vicces:D mintha nem csak egy lenne:D)"
    =)))

    Sütőport nem adsz hozzá?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. igazából elfelejtettem, most hogy így mondod, de igazából elég fluffy meg puha volt így is, szóval annyira nem is hiányzott:D

      Törlés
  2. mm, ez jól néz ki :) Imádom a blogod :D annyira jó kis receptek vannak és azokat annyira jól le tudod írni :DD amúgy a vaníliás fehérjét csak dm-ben lehet kapni? Mi a konkrét neve? vagy hogy néz ki ?:D Én is szeretnék ilyen palacsintát csinálni, nyamm :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszönöm, jól esik hogy ezt mondod:D
      Nem, fehérjét elég sok helyen kapni, táplálékkiegészítős boltokban, de bioboltban is van natúr szója és tejsavó is. Ez a DM-es fehérje most valami új termék, meg kell mondjam turmixként babahányás íze van, de sütibe tényleg semmi gond vele- de ezt azért használom, mert most kondizom. Nem mondom, hogy másnak haszontalan lenne, de egyáltalán nem alapvető hogy legyen otthon ilyesmi, szerintem zabpehelyliszt is tökéletes, ha valaki nem low-carbozik.
      A rendes neve egyébként das gesunde plus sportness eiweiss 90.
      http://www.dm.de/cms/servlet/linkableblob/de_homepage/37312/data/bild-das-gesunde-plus-sportness-eiweiss-90-vanille-data.png?v=1334749886000
      natúr is van, csokisat itthon nem kapni még. 2199 ft.
      Örülök hogy olvasol, remélem továbbra is tudom tartani a színvonalat:D

      Törlés
  3. Muszáj lókarbot enned? - kérdi egy keményítőfüggő, aki enyhén túlsúlyos is... Én főzelékkel próbálkozom. Az új Duigan-féle húsos diétába belepusztulnék:
    http://www.dailymail.co.uk/home/you/article-1383538/Food-The-14-day-eating-plan.html
    Sok sikert!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. hát igen, ezek a húscentrikus dolgok nekem is igen nehéznek tűnnek. Én is hamar meguntam, még hallal, túróval variálva is, ezért sütök inkább mindent fehérjével... könnyebb úgy megenni... rengeteg egy nap többszáz gramm hús! de egy kis fantáziával be lehet vinni azt a fehérjét...

      low-carbot azért eszem, mert elkezdtem kondizni végre napi szinten (heti 9 edzés...) és így a tápanyagkövetelmény erősen megváltozott... max 100 gr. ch és min 120 fehérje...
      no de eredménye, az van! :) még ha eleinte nehéz is volt rá figyelni...már könnyen megy, csak unalmas az a húúúúús folyton... :S

      meg azért sok követőt vonz a lowcarb:D be kell látni, hogy kellő odafigyeléssel elég hatékony!

      Törlés
  4. Értem... közben mások meg arról írnak, hogy milyen sportteljesítményekre képesek a vegánok sőt nyersevők. Az ember csak kapkodja a fejét. Móra Ferenc idézi valahol a régi mondást: "nem kell senkit a hitibül kiverni...". Eredményes testedzést kívánok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát attól függ, izmot építeni alapvetően fehérjéből lehet, de az van növényekben is, gabonában, hüvelyesekben, nem is kevés. Ha meg gyorsaságot, kitartást igénylő sportokról van szó, akkor a szénhidrátok a fontosabbak, és az is van bőven a megfelelő növényekben... szóval ezek nem mondanak egymásnak ellent, csak nagyon, nagyon tudatosan kell étkezniük... de tény, hogy sokkal egészségesebbek, és már ebből is előnyük van:)

      köszönöm szépen, a kitűzött célig már csak pár kiló, utána pedig meglátjuk, milyen eredmény vár még:)

      Törlés
  5. A nagy fehérje-ch-zsír számolgatásban már kezdtem a kardomba dőlni, mert hiába a zabos verzió, diéta végén már az se nagyon fér bele. Aztán megláttam ezt és rohantam banánért, el is készítettem reggelire, annyi változtatással, hogy reszeltem a "tésztájába" almát és 1 egész tojás, kettőnek csak a fehérjéje ment bele, tejet meg nem igényelt. ISTENI lett, edzés utáni kajának meg egyenesen tökéletes! Köszönöm szépen! :)

    (u.i.: ha a nutellának és a rántottsajtnak megtalálod a "really low-carb" verzióját elkezdem faragni a szobrod..:D)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egészségetekre! Annyi gond van csak vele, ugye, hogy a banán maga elég sok ch...de másképp nem bizti hogy összetartja valami, persze ha a reszelt alma nem, ez jó ötlet, ki is próbálom majd!

      (a rántott sajt meg majdnem lowcarb, elvégre majdnemhogy tiszta zsír! :D)

      Törlés