2011. április 4., hétfő

Újhagymás- narancsos hekktörzs

Ez ilyen kényszerszülte kaja, mert anyukám, vasárnap, mikor otthon voltam, a családnak csirkét készített, ilyen hagymás-paradicsomszószos mártásban, és nem akarta hogy én csak krumplipürét egyek. Úgyhogy kivett a mélyhűtőből 2 eldugott, tartalék hekket. Nna, mi legyen vele? Rántottat most kerülöm, mint olajban sült dolgokat, valami gyorsat, meg ha már meleg a sütő... Egy borítékos párolt hal lett belőle, az éppen kezünk közé kerülő alapanyagokból, és ahogy az ilyen ad-hoc kajáknál lenni szokott, fantasztikus lett:)

ÚJHAGYMÁS-NARANCSOS HEKK
két főre, vagy egy főre, két evésre
- 2 hekktörzs, vagy gondolom bármilyen más tengeri hal is megfelel, filé is, természetesen
- fél narancs, felkarikázva
- 2-3 szál újhagyma
- fél deci fehérbor
- olívaolaj, só, bors, zsálya

A halakat, miután kiolvadtak, sóval és borssal beszórtuk, majd egy jó nagy duplán hajtott alufólia közepét beolajoztuk, rátettünk két karika narancsot és vagdostunk rá újhagymát. Ráfektettük erre a halakat, amiket jól megszórtam szárított zsályalevéllel, erre ment újabb adag hagyma és még két karika narancs. A borítékot összehajtogatva még egy kis olaj és bor került rá, majd a forró sütőben sült úgy 40 percet.

Szerintem egészen savanyú naranccsal az igazi, mert ugye citrom helyett került bele, ami nem volt otthon, és a narancs és a fehérbor savassága helyettesíti a citromot. Eléggé izgalmas ízekkel ráadásul. Ha úgy alakul, egy ilyesmit ki fogok próbálni, naranccsal és kókusztejjel, bár T. nem nagyon szereti, ha édes az, aminek szerinte sósnak kéne lenni:D na majd egyszer.
De a hal, egy kis könnyű, narancsleves-olívaolajos salátával, valami fantasztikus volt. krémesre sült, pikáns hagyma és az omlós hal, ami könnyen átvette a borgőzt...jaj. Klassz volt. Nagyon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése