2011. október 27., csütörtök

Abszolút kedvenc tonhalsaláta

Gyakran eszem halat, persze a legegyszerűbb a konzerv tonhal. Érdemes a normálisra hajtani belőle, ami "tonhaldarabok" néven fut, ízre és minőségre is emberibb étel, mint az "aprított tonhal" ami feltehetőleg a feje, farka és egyéb sallang-része. Persze van, amihez kifejezetten azok jók, mint egy szendvicskrém, vagy halfasírt, de azért, ha magában esszük, ne adjuk alább a "daraboknál". Egyik legjobb szerintem ár-érték arányban a giana nevű cucc (egyébként a tudatosvasarlo.hun éppen ez a harmadik legkorrektebb termék) vagy a tesco tuna steak nevű dolog.
Ez is kolis recept, ami van, szórjuk bele alapon. És igencsak jó lett, azóta is így eszem.

TONHALSALÁTA
- 1 konzerv tonhal
- fél fej saláta
- min. 2 db paradicsom
- 10-15 szem olajbogyó
- 1 konzerv kukorica
- 10 deka sajt (vmi jellegzetes ízű a tuti, mint emmentáli)
- fél fej lilahagyma
- fél citrom leve

A salátát feltépkedem, a konzerveket kibontom, a levüket leöntöm. A paradicsomot felkockázom, ahogy a sajtot és a lilahagymát is, az oaljbogyót felaprítom. Végül mindent egy jó nagy tálban összekeverek, egy fél citrom levével meglocsolva. más nem is kell rá, a haltól kellőképpen olajos, sós lesz.
Egy kis pirítós kell csak, és kész a mennyei vacsora két főre!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése