Bevallom, elég erős kétségeim voltak ezzel a kenyérrel kapcsolatban, mert ugye csináltam már szejtánt, és gondoltam hogy ebből csak egy nagy, szottyos buci szejtán lesz... aztán mégse! :O hoppá!
(ja, és megintcsak bocsi a lowcarb receptért, lehet már uncsi vagyok :( )
FEHÉRJEKENYÉR
- 1 csésze búzasikér
- 1/2 csésze zabpehelyliszt
- 1/2 csésze szójafehérje
- 1 tk. só
- 1 ek. olívaolaj
- fél kocka élesztő
- 2 tojás
- 1 csésze víz
Az élesztőt felfuttattam a langyos vízben, majd belekevertem a tojásokat és az olajat is. A száraz hozzávalókat is összekevertem majd beleborítottam a nedveset, és összegyúrtam. Dagasztani nemigen kell, lévén hogy az egész glutén, de álljon azért össze egy bucivá... Egy órát kelesztettem, majd enyhén kinyomtam belőle a levegőt (átgyúrni nemigen lehet), és 20 perc múlva forró sütőben 20-25 percet sült.
Egészen meglepődtem! Finom (na jó, ha valaki a szója ízére érzékeny, az ki fogja érezni, de szerintem néhány bolti kenyér ízét nézve, nem jogos a panasz), puha héjú, lyukacsos, illatos kenyér lett. Igaz, hogy kicsit rugósabb, mint a bolti, na de ha valaki evett már igazán jó kenyeret, azt ez se fogja meglepni.
Nem morzsálódik, langyosan is szép, vékony szeletet lehet vágni, pirítani is lehet.
Fantasztikus :O
Az EGÉSZ kenyér tartalmaz 67 gramm szénhidrátot összesen, ráadásul mind lassú felszívódású, úgyhogy ez egy epic win. És feltehetőleg nem pénzeltünk hozzá egy zsíron megmilliomosodott önjelölt egészségtudóst sem. Ójee.
EREDETI RECEPT
Az utolsó bekezdés igen ütős lett:D
VálaszTörlésehem, hát igen. Egyszer majd erre is kitérek... :)
Törlés