ZABKEKSZ
- 250 gr. zabpehely
- 1 dl méz
- 10 deka teljeskiőrlésű tönkölyliszt
- fűszerek ízlés szerint, én egy-egy erős tk. gyömbérport, fahéjat és ánizst javaslok
- 1 szűk tk. szódabikarbóna
- 1 tojás (biztos jó ebbe is a lenmagos megoldás)
- 10 deka margarin/ vaj (nomrális esetben vajpárti vagyok, nem nagyon szeretem a műanyag cuccokat, de most margarin került bele, noha tudom, lett volna jobb választás is, talán joghurttal kéne kipróbálni)
Előbb összekevertem a száraz hozzávalókat, majd összegyúrom a margarinnal, tojással és mézzel a tésztát. Kicsit törős, morzsálódós lett, de sütéskor összeállt: golflabda méretű golyókat sütőpapírra lapítottam, és nem totálforró, de azért jó meleg sütőbe tettem. sajnos a kolis sütő nem mutatja, hogy hőfokilag vagy akárhogyan is hol tart. De kb. 10 perc alatt kisültek. Kicsit alulfűszereztem, de most már a javított mennyiségeket adtam meg. Olyan igazi éhségűző keksz, negyed óra alatt kettőt elcsámcsog az ember és vagy megunja, vagy jóllakik mert annyit nyelt:D
EDIT: most már tojással, mogyoró/mandulavajjal és eritritollal vagy liszt és édesítő helyett is fehérjeporral készíteném.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése