2012. augusztus 8., szerda

fehérjés kenyér (low-carb)

A korábbi fehérjesütik mind fojtósak lettek sajnos, és bár egy-egy turmixszal lecsúszott, azért kellett valami javításon gondolkodom. A norbiféle marhaságokért nem vagyok oda, hiába találtam sok mindent az ő receptjeivel...

Aztán találtam egy honlapot. Aholis nyálcsorgatások és HÚHÁk közepette végignéztem az összes kenyérfélét és mindenfélét. Aztán a blog írójától is kértem egy kis tanácsot. Aztán meg megsütöttem azt a baromifinom kenyeret. Csupa egészséges és clean eating hozzávalóból.
És végre a mélyhűtőből is eltűnt az a valag tojásfehérje...

LOW-CARB HIGH PROTEIN KENYÉR


- 1 bögre zabpehelyliszt
- 3/4 bögre natura ízesítetlen tejsavófehérje-por
- 1 nagy alma
- 2 ek. lenmagpehely
- 5 tojásfehérje
- 1 egész tojás
- 1-1 tk só és sütőpor

Az almát megszurkáltam egy villával, és 5 perc alatt a mikróban "megfőztem". Hagytam kicsit hűlni, majd kikapartam a főtt húsát, összekevertem a lenmaggal és tojásokkal. A tojsos katymaszt meg az összekevert száraz hozzávalókkal kevertem ki. 25 percet sült közepes lángon, kenyérsütő formában. Eztán a kenyérrudat, ha kihűlt, 4 darabra vágtam, amit még 4-4 vízszintes szeletre. így 16 szelet klassz kis centis kenyérkém lett.
szeletenként 61 kcal 5 ch 1 zsír 7 fehérje 1 rost

amúgy a főtt almás megoldás és a plusz tojásfehérje minden más hasonló sütinek jót tesz!

3 megjegyzés:

  1. a tejsavófehérjét hol veszed? :) biobolt?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. igen, bioboltban, de testépítőboltokban is kapni ízesítetlent- aminek nem sok értelmét látom, hiszen ha testépítőset vesz az ember, nyilvánvalóan az ízéért teszi:D (meg kb háronszor ynniba is kerül) Amúgy bioboltban olyan 2200 ft körül van fél kg.

      Törlés
    2. váh nem tudok gépelni, bocsánat, háromszor és annyiba:D

      Törlés